Доступність посилання

ТОП новини

Війська РФ атакували енергооб’єкти у шести областях України – Галущенко


Наслідки уточнюються, енергетики вже працюють над їх ліквідацією. Фото ілюстративне
Наслідки уточнюються, енергетики вже працюють над їх ліквідацією. Фото ілюстративне

Російські війська атакували енергооб’єкти у шести областях України, повідомив міністр енергетики Герман Галущенко.

«Ворог не полишає планів позбавити українців світла. Знову масована атака на нашу енергетику! Атаковані об’єкти генерації та передачі електроенергії у Полтавській, Кіровоградській, Запорізькій, Львівській, Івано-Франківській, Вінницькій областях», – написав він у фейсбуці.

Наслідки уточнюються, енергетики вже працюють над їх ліквідацією, додав міністр.

Уночі 8 травня по всій території України та Києві була оголошена повітряна тривога, яка тривала понад дві години. Місцева влада повідомила про влучання в обʼєкти енергетичної інфраструктури у Полтавському районі, на Вінниччині та Запоріжжі.

Читайте також: У ДТЕК розповіли, за яких умов запровадять графіки відключення світла по всій Україні

Російські військові з жовтня 2022 року розпочали обстріли критичної енергетичної інфраструктури України, що спричинило дефіцит генерації електроенергії та проблеми з розподілом між регіонами. У 2023 році Росія зменшила інтенсивність атак.

У березні цього року Росія відновила атаки по об’єктах критичної інфраструктури в Україні, зокрема, здійснивши 22 березня найбільш масштабну атаку на українську енергетику за останній час. Тоді РФ завдала удару по найбільшій ГЕС України – ДніпроГЕС у Запоріжжі. У компанії «Укргідроенерго» повідомили про серйозні пошкодження. Згодом цілями російських атак були Канівська та Дністровська ГЕС.

Форум

XS
SM
MD
LG