Доступність посилання

ТОП новини

Проти «снайпера Баґіри» не порушили справу ні в Сербії, ні в Україні


Ні в Україні, ні в Сербії справ проти Лазович не порушували
Ні в Україні, ні в Сербії справ проти Лазович не порушували

У Сербії не порушували кримінальну справу проти громадянки Данієли Лазович, котра під псевдонімом Баґіра нібито бере участь в бойових діях на Донбасі на боці проросійських сепаратистів. Про це повідомила Висока громадська прокуратура в Белграді у відповідь на запит Радіо Свобода. Прокуратура стверджує, що немає даних про перебування Лазович на Донбасі.

На YouTube і деяких сербських сайтах розміщені розповіді й відео про «снайпера Баґіру», котра ще 2015 року прибула до Донецька, щоб «рятувати російський народ». Про Лазович згадується і на порталі «Федерального агентства новин», котрий близький до російського бізнесмена Євгенія Приґожина. Вона там стверджує, що в Сербії має батьків й сестру, але не планує повернутися до країни, оскільки її там можуть судити за участь у війні за кордоном.

Читайте також: З черниць в снайпери: таємне життя сербської найманки, яка воює на Донбасі

Белградська прокуратура стверджує, що Лазович в Сербії 2015 року засудили до шести з половиною років позбавлення волі за виробництво й розповсюджування опіатів. Однак, вона не відбула покарання, ймовірно тому, що на той час вже виїхала з країни.

«В справах котрі провадять слідчі СБУ немає документів про підозру щодо громадянки Сербії Данієли Лазович», – повідомили Радіо Свобода у СБУ.

Неможливо перевірити і твердження деяких сербських газет, що «Баґіра» свого часу була монахинею під іменем «Ксенія», оскільки в монастирі Тумане, в якому вона нібито перебувала упродовж кількох років, відмовляються від контактів з журналістами.

Більше цікавих новин, які не потрапили на сайт, – у Telegram-каналі Радіо Свобода. Долучайтеся!

XS
SM
MD
LG