Доступність посилання

ТОП новини

«Досягти тотального блекауту ворог не зміг» – Галущенко після серії російських атак


Міністр енергетики України Герман Галущенко
Міністр енергетики України Герман Галущенко

Українська енергетична система зберігає стабільність попри серію російських атак із застосуванням ракет і безпілотників, повідомив міністр енергетики України Герман Галущенко в ефірі національного телемарафону «Єдині новини» 12 квітня.

«Росіяни завдають масштабних атак на енергосистему. Обстріли 22 березня стали найбільшими за весь період великої агресії. Їх вплив дуже суттєвий. Але ключове: енергосистема працює стабільно. Тобто на сьогодні досягти тотального блекауту ворог не зміг», – сказав очільник Міненерго.

За словами міністра, найскладнішою наразі є ситуація з електропостачанням у Харкові та Харківській області, де застосовуються графіки відключень. Але Галущенко також стверджує, що енергетики сподіваються зберегти стабільність системи навіть на тлі систематичних атак.

«На запитання, чи купувати генератори і павербанки, я завжди відповідаю так: купуйте, готуйтесь, а ми зробимо все від нас залежне, щоб вони вам не знадобилися. Як це було минулої зими», - додав міністр.

За даними Міненерго, сили РФ атакували об’єкти генерації і системи передачі у Харківській, Запорізькій, Львівській, Київській областях. Серед іншого, внаслідок російської атаки повністю зруйнована Трипільська ТЕС, яка розташована за 20 кілометрів від Києва, повідомила компанія «Центренерго».

Президент України Володимир Зеленський наголосив, що потреба України в ППО є критичною. «Потрібна ППО та інша оборонна підтримка, а не заплющування очей і довгі дискусії», – зауважив він.

Російський президент Володимир Путін 11 квітня заявив, що Росія була змушена завдати ударів по українських енергетичних об’єктах у відповідь на атаки Києва по російських цілях.

Форум

XS
SM
MD
LG