Доступність посилання

ТОП новини

55% чехів вважають інтеграцію українських біженців успішною – опитування


Марш вдячності українців, Прага, 4 вересня 2022 року
Марш вдячності українців, Прага, 4 вересня 2022 року

55% громадян Чехії вважають успішним процес інтеграції в країні українських біженців, свідчать дані опитування чеського Центру з вивчення громадської думки, оприлюдненого 15 квітня. У порівнянні з 2023 роком ця кількість зросла на 9%. Питанням українських біженців в Чехії цікавиться 40% чехів.

11% чеських громадян вважають, що біженцям з України потрібно надати можливість постійного проживання в країні, тоді як 60% виступають за можливість надання їм тимчасового проживання із подальшим поверненням до своєї країни.

На думку 59% опитаних, Чехія прийняла більше біженців, ніж може прийняти.

У своєму повсякденному житті з біженцями з України зустрічається більшість чехів – 87%, п’ята частина опитаних має українських біженців серед своїх колег, друзів чи однокласників своїх дітей.

За даними чеського Міністерства внутрішніх справ, від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну і до 1 квітня 2023 року Чехія прийняла понад 504 тисячі українських біженців, близько третина з них повернулася в Україну. Нині, за даними МВС, у Чехії перебуває понад 325,7 тисячі українських громадян з правом тимчасового перебування в країні.

Форум

XS
SM
MD
LG