Доступність посилання

ТОП новини

ЦВК прийняла протокол про вибори у 87-му окрузі, але закликала правоохоронців провести розслідування


Голова ЦВК Олег Діденко закликав правоохоронні органи провести неупереджене розслідування порушень під час виборів
Голова ЦВК Олег Діденко закликав правоохоронні органи провести неупереджене розслідування порушень під час виборів

Центральна виборча комісія прийняла протокол окружної виборчої комісії про підсумки голосування в одномандатному виборчому окрузі № 87 на проміжних виборах народного депутата України.

Водночас голова ЦВК Олег Діденко закликав правоохоронні органи провести неупереджене розслідування порушень під час виборів.

«Дуже непрості вибори відбулися. Є багато сигналів про порушення, серед яких серйозне занепокоєння викликають встановлені факти зникнення виборчих бюлетенів. Закликаємо правоохоронні органи якнайшвидше провести неупереджене розслідування та притягнути до відповідальності осіб, які вчинили ці порушення. У свою чергу ЦВК буде детально опрацьовувати усі матеріали від ОВК та в межах своїх повноважень встановлюватиме результати виборів з урахуванням судових рішень, що набудуть законної сили», – заявив Діденко.

У 87-му виборчому окрузі 28 березня відбулося голосування на проміжних виборах до Верховної Ради.

За даними Центральної виборчої комісії, на виборах перемагає висуванець владної партії «Слуга народу» Василь Вірастюк. Згідно з офіційними результатами, він обійшов свого головного конкурента Олександра Шевченка із партії «За майбутнє» на 749 голосів.

Шевченко вже заявив про готовність оскаржувати в судах результати виборів.

Поліція відкрила 17 кримінальних проваджень під час виборів у 87-му окрузі.

XS
SM
MD
LG