Доступність посилання

ТОП новини

ДПСУ повідомляє про відновлення руху вантажівок через пункт «Ягодин – Дорогуськ»


Вантажні автомобілі проходять оформлення при перетині через кордон у звичайному режимі, додають прикордонники (архівне фото)
Вантажні автомобілі проходять оформлення при перетині через кордон у звичайному режимі, додають прикордонники (архівне фото)

Польські фермери завершили протест біля пункту пропуску в Дорогуську, заявила Державна прикордонна служба 22 квітня.

«За інформацією від Прикордонної варти Республіки Польща, сьогодні о 13 годині завершилася акція протесту польських фермерів перед пунктом пропуску «Дорогуськ – Ягодин», яка тривала з 9 лютого», – йдеться в повідомленні.

Вантажні автомобілі проходять оформлення при перетині через кордон у звичайному режимі, додають прикордонники.

Як додає кореспондентка Радіо Свобода, на сьогодні протест польських фермерів триває лише на пункті пропуску «Гребенне – Рава Руська».

На вихідних рух вантажівок був відновлений на пунктах пропуску на польсько-українському кордоні «Шегині – Медика» і «Краковець – Корчова».

Читайте також: На польському кордоні проблеми з оформленням вантажівок з України – ДПСУ

19 квітня посол України в Польщі Василь Зварич звернувся до польських фермерів і попросив припинити блокаду, щоб допомогти Україні вистояти.

Перед цим прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск закликав польських фермерів припинити блокування кордону з Україною.

9 лютого у Польщі розпочався страйк фермерів, оголошений профспілкою «Солідарність». Вони блокували всі пункти пропуску, а також дороги й автомагістралі в окремих воєводствах.

Крім заборони імпорту сільськогосподарської продукції з України, польські мітингарі виступають проти європейської аграрної політики, зокрема, проти впровадження «зеленого ладу» – йдеться про низку екологічних і кліматичних вимог. Також серед вимог – підтримка тваринництва.

20 березня польські протестувальники вийшли на загальнонаціональний страйк. Акції аграріїв відбувалися у майже 600 місцях і в них брали участь приблизно 70 тисяч людей.

Форум

XS
SM
MD
LG