Доступність посилання

ТОП новини

У Повітряних силах ЗСУ розповіли, чи використовувала РФ територію Білорусі для нічної атаки дронами


У ніч на 25 травня 2023 року російські військові атакували Україну ударними дронами іранського виробництва Shahed-136/131
У ніч на 25 травня 2023 року російські військові атакували Україну ударними дронами іранського виробництва Shahed-136/131

Росія не використовувала територію Білорусі для нічної атаки дронами, заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

«Для прольоту дронів і ракет на західні регіони ворог використовує території інших держав. Цього разу не зафіксовано таких прольотів – ні територією Білорусі, ні територією Молдови. Можливо, Придністров’я. По кордону йшли», – сказав він в ефірі національного телемарафону.

За його словами, російські війська атакували переважно західні регіони України.

«Які цілі були у ворога – на щастя, ми не дізналися. Бо збиті всі дрони. На південному напрямку знищено 4 БПЛА, щонайменше 10 в зоні відповідальності повітряного командування «Центр», основну кількість в зоні відповідальності командування «Захід» – 22 безпілотника-камікадзе. Рідше вони туди б’ють, ніж по центру», – додав Ігнат.

У ніч на 25 травня 2023 року російські військові атакували Україну ударними дронами іранського виробництва Shahed-136/131. Як повідомило командування Повітряних сил ЗСУ, 36 із 36 БПЛА були збиті. За даними українських військових, противних запускав безпілотники з північного та південного напрямків.

Місцева влада повідомила про збиття 10 «шахедів» на Львівщині. На Буковині сили ППО також знищили російський безпілотник.

Читайте також: Зеленський назвав кількість збитих «Шахедів» і звернувся до народу Ірану

Білорусь не є прямим учасником війни Росії проти України, але ця країна надала матеріально-технічну підтримку РФ для вторгнення, дозволивши російським військам увійти в Україну через свою територію. Повітряний простір Білорусі також використовується для обстрілів мирних українських міст.

XS
SM
MD
LG