Доступність посилання

ТОП новини

Зниклими безвісти під Іловайськом залишаються 84 бійці, 11 у заручниках у ОРДЛО – Генштаб ЗСУ


Українські військовослужбовці під час боїв з російськими гібридними силами біля Іловайська, 26 серпня 2014 року
Українські військовослужбовці під час боїв з російськими гібридними силами біля Іловайська, 26 серпня 2014 року

Зниклими безвісти внаслідок боїв під Іловайськом 2014 року на сьогодні залишаються 84 військовослужбовці, 11 перебувають у заручниках у ОРДЛО, повідомили у Генеральному штабі Збройних сил України.

«Ми знаємо, що 128 (військовослужбовців – ред.) опинилися в полоні. Якщо я не помиляюся, 11 військовослужбовців і співробітників Міністерства внутрішніх справ за епізодом боїв під Іловайськом поки що перебувають у полоні», – розповів начальник управління цивільно-військового співробітництва Збройних сил України Олексій Ноздрачов на прес-конференції у Києві 28 серпня.

За його інформацією, 158 бійців вважалися зниклими безвісти, станом на вчора таких 84, уточнив Ноздрачов журналістам.

При цьому він додав, що до цієї кількості зниклих безвісти входять тіла та їх фрагменти, які наразі не можуть бути ідентифіковані.

Читайте також: «Іловайський котел»: сліди військових Росії на Донбасі

За інформацією, озвученою на прес-конференції, під Іловайськом у серпні 2014 року загинули 366 українських бійців, серед них – 150 військовослужбовців ЗСУ.

Наприкінці серпня 2014 року бійці сил АТО потрапили в оточення під Іловайськом на Донеччині. У ЗСУ наголошують, що військові регулярних частин Збройних сил Росії, що вторглися до України під прикриттям підтримуваних ними сепаратистів, обстріляли коридор, яким, за домовленістю, мали виходити українські силовики.

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської анексії Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці сепаратистів. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці». За даними ООН, за час конфлікту загинули понад 10 300 людей.

XS
SM
MD
LG