Доступність посилання

ТОП новини

У Харкові та частині області аварійні відключення світла – «Харківобленерго»


Комунальник ремонтує лінію електропередач після ракетного удару в Харкові, Україна, 6 квітня 2024 року
Комунальник ремонтує лінію електропередач після ракетного удару в Харкові, Україна, 6 квітня 2024 року

Частина Харкова та деякі райони Харківської області залишилися 16 квітня без електроенергії внаслідок аварійного відключення, повідомила пресслужба компанії «Харківобленерго».

«Всі служби працюють, щоб якомога швидше заживити всіх знеструмлених споживачів», – йдеться у повідомленні.

Також Харківська міська рада зазначила, що у місті через часткове знеструмлення не працює частина маршрутів наземного транспорту.

Крім того, на вимогу оператора системи розподілу електроенергії інтервали руху в метрополітені складають 20 хвилин.

Місцева влада повідомляє, що через нестачу електроенергії деяким абонентам воду подають зі зниженим тиском. Також у місті частково не працюють світлофори.

12 квітня міністр енергетики України Герман Галущенко заявив, що українська енергетична система зберігає стабільність попри серію російських атак із застосуванням ракет і безпілотників. За словами міністра, найскладнішою наразі є ситуація з електропостачанням у Харкові та Харківській області, де застосовуються графіки відключень.

За даними Міненерго, сили РФ атакували об’єкти генерації і системи передачі у Харківській, Запорізькій, Львівській, Київській областях. Серед іншого, внаслідок російської атаки повністю зруйнована Трипільська ТЕС, яка розташована за 20 кілометрів від Києва, повідомила компанія «Центренерго».

Форум

XS
SM
MD
LG