Доступність посилання

ТОП новини

Міненерго: негода спричинила знеструмлення в чотирьох областях 


За даними Міненерго, протягом доби енергетики повернули світло 34 тисячам абонентів у 38 містах і селах на Донеччині, ще 45,5 тисячі залишаються без світла
За даними Міненерго, протягом доби енергетики повернули світло 34 тисячам абонентів у 38 містах і селах на Донеччині, ще 45,5 тисячі залишаються без світла

Внаслідок погодних умов 173 населених пункти в чотирьох областях напередодні залишалися без світла, повідомило Міністерство енергетики вранці 16 квітня.

За даними відомства, через грозу та пориви вітру були знеструмлені:

  • 96 населених пунктів (15,5 тисяч споживачів) у Дніпропетровській області
  • 88 на Запоріжжі (38 із них вже заселені); ще 3,7 тисячі споживачів знеструмлені через бойові дії
  • 20 населених пунктів (понад 5 тисяч споживачів) у Кіровоградській області
  • 7 населених пунктів (3,4 тисячі абонентів) на Київщині

За даними Міненерго, протягом доби енергетики повернули світло 34 тисячам абонентів у 38 містах і селах на Донеччині, ще 45,5 тисячі залишаються без світла.

Крім того, внаслідок бойових дій знеструмлені близько 3 тисяч абонентів у Херсоні, 1,3 тисячі – на Чернігівщині.

Читайте також: У ДТЕК розповіли, за яких умов запровадять графіки відключення світла по всій Україні

12 квітня міністр енергетики України Герман Галущенко заявив, що українська енергетична система зберігає стабільність попри серію російських атак із застосуванням ракет і безпілотників. За словами міністра, найскладнішою наразі є ситуація з електропостачанням у Харкові та Харківській області, де застосовуються графіки відключень.

За даними Міненерго, сили РФ атакували об’єкти генерації і системи передачі у Харківській, Запорізькій, Львівській, Київській областях. Серед іншого, внаслідок російської атаки повністю зруйнована Трипільська ТЕС, яка розташована за 20 кілометрів від Києва, повідомила компанія «Центренерго».

Форум

XS
SM
MD
LG