Доступність посилання

ТОП новини

Якщо Конгрес не погодить допомогу, Україна програє війну – Зеленський


У тому випадку, якщо Конгрес США не схвалить військову допомогу для протистояння вторгненню Росії, Україна «програє війну», каже Володимир Зеленський
У тому випадку, якщо Конгрес США не схвалить військову допомогу для протистояння вторгненню Росії, Україна «програє війну», каже Володимир Зеленський

У тому випадку, якщо Конгрес США не схвалить військову допомогу для протистояння вторгненню Росії, Україна «програє війну», заявив президент Володимир Зеленський під час відеозустрічі української групи збору коштів UNITED24, передає CNN.

«Важливо конкретно звернутися до Конгресу: якщо Конгрес не допоможе Україні, Україна програє війну. Якщо Україна програє цю війну, інші країни зазнають нападу. Це факт», – сказав Зеленський учасникам зустрічі.

Окремо президент попередив, що «найближчими тижнями Росія буде все наполегливіше втягувати ядерну зброю в дискусію, погрожувати і брязкати нею».

Конгрес проголосує за пакет допомоги для України впродовж кількох наступних тижнів – таку думку в ексклюзивному інтерв’ю Радіо Свобода висловила Джоні Ернст, сенаторка США від Республіканської партії під час візиту до Києва.

Сенат США на нічному засіданні 13 лютого підтримав законопроєкт, який передбачає допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню на суму 95 мільярдів доларів, 60 мільярдів із яких призначаються Києву. Проте Палата представників, де більшість мають республіканці, досі не розглянула цей законопроєкт. Значна частина республіканців орієнтується на колишнього президента Дональда Трампа, який критично висловлювався про цей законопроєкт.

Ще у лютому спікер Палати представників Майк Джонсон (республіканець) відкинув схвалений Сенатом законопроєкт, але допускав голосування за «нову пропозицію».

Раніше Джонсон заявив, що очікує на просування пакету, який включає допомогу Україні, коли Палата представників повернеться після канікул. Він припустив, що цей пакет буде включати «деякі важливі нововведення». У цьому контексті Джонсон згадав про заарештовані російські активи, заморожені в США, а також концепцію позики.

У Білому домі відмовилися припускати, чи підпише президент США Джо Байден інший варіант законопроєкту щодо допомоги Україні.

Форум

XS
SM
MD
LG