Доступність посилання

ТОП новини

Лавров прибув до Китаю на переговори щодо України й Азійсько-Тихоокеанського регіону


Міністр закордонних справ Росії поговорить зі своїм китайським колегою Ваном Ї на низку «гарячих тем», заявили в МЗС РФ
Міністр закордонних справ Росії поговорить зі своїм китайським колегою Ваном Ї на низку «гарячих тем», заявили в МЗС РФ

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров прибув до Китаю, повідомило російське МЗС 8 квітня, для, як зазначили у відомстві, переговорів про війну РФ в Україні, двосторонні зв’язки і ситуацію в Азійсько-Тихоокеанському регіоні.

Міністр закордонних справ Росії поговорить зі своїм китайським колегою Ваном Ї на низку «гарячих тем», серед яких також буде співпраця країн у міжнародних організаціях, таких як ООН і «Група двадцяти» (G20), заявляли раніше в Москві.

Минулого місяця агентство Reuters повідомило, що президент Росії Володимир Путін у травні відвідає Китай для переговорів із президентом КНР Сі Цзіньпіном.

Раніше цього місяця генсекретар НАТО Єнс Столтенберґ заявив, що альянси Росії з «друзями в Азії» мають наслідки для глобальної безпеки. Зокрема, він зауважив, що Китай також «підтримує військову економіку Росії».

Минулого місяця американський Інститут вивчення війни (ISW) у своєму звіті зауважив, що Росія продовжує спроби вибудувати коаліцію на противагу Заходу, розвиваючи двосторонні відносини з Іраном, Північною Кореєю і Китаєм.

Форум

XS
SM
MD
LG