Доступність посилання

ТОП новини

Катастрофа MH17: Нідерланди відкинули пропозицію Москви судити у Росії підозрюваних у збитті «Боїнга»


Вважається, що троє росіян та українець, яких підозрюють у причетності до катастрофи малайзійського «Боїнга» на Донбасі, перебувають на території Росії
Вважається, що троє росіян та українець, яких підозрюють у причетності до катастрофи малайзійського «Боїнга» на Донбасі, перебувають на території Росії

Нідерланди відхилили пропозицію Москви притягнути до кримінальної відповідальності трьох росіян і українця, яких підозрюють у причетності до збиття малайзійського «Боїнга» на Донбасі у 2014 році.

Міністр юстиції Нідерландів Ферд Граппергауз 12 лютого заявив, що Москва в жовтні 2019 року надіслала листа, в якому запитала, чи розглянуть Нідерланди можливість перенесення кримінального переслідування трьох підозрюваних до Москви. Нідерланди відповіли на це питання категоричною відмовою.

Судовий процес над підозрюваними «є важливим кроком у пошуку правди та справедливості для жертв катастрофи та їхніх родичів», зазначив Граппергауз. Від додав, що уряд Нідерландів впевнений у незалежності та якості правосуддя у королівстві.

Вважається, що троє росіян та українець, яких підозрюють у причетності до катастрофи малайзійського «Боїнга» на Донбасі, перебувають на території Росії.

3 лютого прокуратура Нідерландів висунула звинувачення чотирьом підозрюваним у справі щодо збиття літака рейсу МН17 в небі над Донбасом в липні 2014 року.

Судовий процес над чотирма підозрюваними в причетності до збиття рейсу MH17 розпочнеться 9 березня. На лаві підсудних мають опинитися колишній «міністр оборони «ДНР» Ігор Гіркин (Стрєлков), генерал-майор Сергій Дубинський (на прізвисько «Хмурий»), полковник Олег Пулатов («Гюрза»), а також громадянин України Леонід Харченко («Крот»). Очікується, що підозрювані не приїдуть на судові засідання.

Літак «Боїнг-777» «Малайзійських авіаліній», що виконував рейс MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур (Малайзія), був збитий над зоною збройного конфлікту на сході України 17 липня 2014 року. Загинули 298 людей – всі, хто був на борту.

При узгодженні з Україною, на території якої сталася трагедія, міжнародне розслідування очолили Нідерланди, громадян яких було найбільше серед загиблих. У Міжнародну слідчу групу (JIT), яка з’ясовує причини катастрофи MH17, входять представники Нідерландів, Бельгії, Австралії, Малайзії та України.

XS
SM
MD
LG