Доступність посилання

ТОП новини

30 прифронтових населених пунктів Запоріжжя не мають світла – «Запоріжобленерго»


Михайло Гаврилов уточнює, що в разі запровадження аварійних чи спеціальних обмежень вони діятимуть передусім для промисловості
Михайло Гаврилов уточнює, що в разі запровадження аварійних чи спеціальних обмежень вони діятимуть передусім для промисловості

У 30 населених пунктах Запорізької області, що розташовані біля чи безпосередньо на лінії фронту, немає світла. Про це під час брифінгу 16 квітня повідомив генеральний директор ПАТ «Запоріжобленерго» Михайло Гаврилов, передає кореспондентка Радіо Свобода.

В енергетичній компанії зазначають, що відновлення електропостачання у відповідних зонах неможливе через безпекову ситуацію.

«Те, що стосується так званих «сірих зон» і зон активних бойових дій – на жаль, ми маємо біля 30 населених пунктів, це біля 3 тисяч споживачів, які вже тривалий час знаходяться без електроживлення. Але зробити там з нашого боку майже нічого не можливо, бо безпекова ситуація не дасть нам ані побудувати мережу, ані відновити. І в більшій частині це вже побудувати, бо те, що було, воно знищене», – сказав Гаврилов.

Читайте також: Міненерго: негода спричинила знеструмлення в чотирьох областях

В енергетичній компанії також зазначають, що наразі в регіоні немає дефіциту електроенергії, і через наслідки ракетних обстрілів з боку РФ аварійні обмеження до споживачів не застосовуються. Також такі в разі їх впровадження не планується застосовувати обмеження щодо населення та об’єктів критичної і соціальної інфраструктури.

«Щодо обсягів споживаємо потужності – як і планували ми до цього, ми йдемо в межах 400 мегават споживаної потужності по Запорізькому регіону. Дефіциту, обмежень на цей час у нас не має. В цілому Запорізька область і великі промислові споживачі споживають електроенергію без обмежень на цей час», – розповів керівник енергетичної компанії.

Гаврилов уточнює, що в разі запровадження аварійних чи спеціальних обмежень вони діятимуть передусім для промисловості. Водночас у графіках потенційних і планових відключень присутні і населення, й «інші об’єкти».

Читайте також: Атака на ЗАЕС: Росія, ймовірно, запустила дрони з окупованої території – Greenpeace

«Але на цей рік сплановано таким чином, що у порівнянні з минулим роком – у минулому у нас було три черги, на цей рік ми запланували вже шість черг. Тобто ми зменшуємо участь кожного споживача, розподіляємо більш гладко», – додав він.

За даними Міненерго, сили РФ атакували об’єкти генерації і системи передачі у Харківській, Запорізькій, Львівській, Київській областях. Серед іншого, внаслідок російської атаки повністю зруйнована Трипільська ТЕС, яка розташована за 20 кілометрів від Києва, повідомила компанія «Центренерго».

Форум

XS
SM
MD
LG