Доступність посилання

ТОП новини

Інститут помічника ветерана створили ще в шести областях – уряд


У серпні Юлія Лапутіна припустила, що в 2024 році помічниками ветеранів можуть стати 15 тисяч людей
У серпні Юлія Лапутіна припустила, що в 2024 році помічниками ветеранів можуть стати 15 тисяч людей

Шість регіонів долучилися до проєкту Інституту помічника ветерана, повідомляє Міністерство у справах ветеранів 10 жовтня.

Проєкт відповідної постанови ухвалив Кабінет міністрів у вівторок.

«До нинішніх чотирьох пілотних областей – Вінницької, Дніпропетровської, Львівської та Миколаївської – офіційно долучаються ще шість регіонів: Закарпатська, Київська, Сумська, Полтавська, Харківська та місто Київ», – йдеться в повідомленні.

Відомство додає, що кількість посад помічників збільшили з 400 до 550. Після навчання їх працевлаштують до Сервісних офісів у справах ветеранів у територіальних громадах, які беруть участь у проєкті.

Читайте також: Перші ділянки Національного військового меморіального кладовища планують закласти до кінця року – Мінветеранів

«Попередньо ми вже можемо говорити про успіх нашого «пілоту» на прикладі перших чотирьох областей. Мінветеранів йде з новою ветеранською політикою у регіони, до громад, де зустрічатимуть ветеранів з фронту. Тому поширення експерименту ще на шість регіонів дозволить за досить незначний для такого масштабного проєкту проміжок часу в умовах війни апробувати інститут помічника ветерана, досягти синергічного ефекту при реалізації ветеранської політики», – йдеться в коментарі міністерки Юлії Лапутіної.

У серпні Лапутіна припустила, що в 2024 році помічниками ветеранів можуть стати 15 тисяч людей. Вона пояснила, що помічник ветерана – це людина, яка зустрічає військового одразу після повернення до рідної громади, надає потрібну інформацію та супроводжує за потреби до органів влади або під час звернень по правову допомогу.

Форум

XS
SM
MD
LG