Доступність посилання

ТОП новини

Розвідка навела дані про російську техніку, знищену ударом по аеродрому в Джанкої


Серія вибухів пролунала впродовж ночі 17 квітня в районі військового аеродрому в місті Джанкої на півночі окупованого Криму
Серія вибухів пролунала впродовж ночі 17 квітня в районі військового аеродрому в місті Джанкої на півночі окупованого Криму

Удар українських військ по російському аеродрому окупованого Джанкоя знищив кілька одиниць військової техніки – про це заявило Головне управління розвідки 18 квітня.

За даними розвідки, внаслідок удару ЗСУ «знищено або критично пошкоджено»:

  • чотири пускові установки зенітного ракетного комплексу С-400
  • три радіолокаційні станції
  • пункт управління засобами протиповітряної оборони
  • апаратуру спостереження за повітряним простором «Фундамент-М»

«Кількість уражених або знищених об’єктів авіації ворога та чисельність втрат серед особового складу російської окупаційної армії уточнюється», – додають у ГУР.

Редакція Радіо Свобода наразі не може незалежно перевірити ці дані.

Раніше представник розвідки Андрій Юсов в ефірі Радіо Свобода розповів, що на аеродромі були розташовані пускові установки комплексів протиракетної й протиповітряної оборони, радіолокаційні системи. Також, за його даними, атака уразила літаки російського особового складу.

Читайте також: Зеленський підтвердив удар ЗСУ по аеродрому в Джанкої

Серія вибухів пролунала впродовж ночі 17 квітня в районі військового аеродрому в місті Джанкої на півночі окупованого Криму.

Начальниця Об’єднаного пресцентру сил оборони півдня Наталія Гуменюк, коментуючи вибухи, в ефірі Радіо Свобода заявила, що військовий аеродром у місті Джанкой в окупованому Криму є «законною ціллю» для України. Згодом удар підтвердив президент Володимир Зеленський.

За даними проєкту Радіо Свобода Крим.Реалії, на авіабазі в Джанкої базуються 39-й вертолітний полк 27-ї змішаної авіаційної дивізії 4-го командування ВПС і ППО Південного військового округу Росії, три авіаційних ескадрильї на Мі-8, Мі-35М, Мі-28, Ка -52. Також там дислокуються гелікоптери прикордонної служби ФСБ РФ.

Форум

XS
SM
MD
LG