Доступність посилання

ТОП новини

СБУ вразила дронами дві нафтобази в Смоленській області Росії – джерело


Впродовж останніх місяців почастішали атаки безпілотників на нафтопереробні заводи Росії. На фото: наслідки удару по заводу в в Брянській області, січень 2024 року
Впродовж останніх місяців почастішали атаки безпілотників на нафтопереробні заводи Росії. На фото: наслідки удару по заводу в в Брянській області, січень 2024 року

Удари по нафтових об’єктах у Смоленській області Росії були операцією Служби безпеки України 24 квітня – про це Радіо Свобода повідомило джерело, обізнане із ситуацією.

Йдеться про дві бази для зберігання та перекачки паливно-мастильних матеріалів «Роснєфть» у населених пунктах Ярцево і Роздорове. За даними джерела, ударів завдали дрони СБУ.

«На цих базах зберігалось 26 тисяч кубометрів російської «горючки». Після потужних вибухів на об’єктах почалася масштабна пожежа та евакуація персоналу», – сказав співрозмовник Радіо Свобода.

За його даними, СБУ вважає об’єкти логістики, які забезпечують російську армію паливом, своїми законними цілями.

Читайте також: «Фантастична ефективність»: секретар РНБО назвав мету атак по російських НПЗ

Раніше влада Смоленської області Росії заявила про пожежу на об’єктах паливно-енергетичного комплексу після атаки безпілотника в області.

Впродовж останніх місяців почастішали атаки безпілотників на нафтопереробні заводи Росії. Київ підтвердив причетність до частини з них. Ці удари, ймовірно, є частиною спроби зменшити постачання палива російським військовим, а також могли б скоротити доходи від експорту, які Москва використовує для фінансування війни.

Наприкінці березня стало відомо, що внаслідок атак на НПЗ у Росії виробництво бензину до кінця березня скоротилося за річними показниками на 14%, а дизельного палива – на сім відсотків.

За даними розвідки Британії, станом на 23 березня Росія втратила щонайменше 10% потужностей своєї нафтопереробної галузі через повітряні удари безпілотників. Лондон вважає, що ці удари спричиняють фінансові втрати для Росії, впливаючи на її внутрішній паливний ринок.

Форум

XS
SM
MD
LG