Доступність посилання

ТОП новини

Удар РФ по Одесі: число постраждалих зросло, серед них – 4 дітей


Наслідки російського удару по Одесі, 23 квітня 2024 року
Наслідки російського удару по Одесі, 23 квітня 2024 року

В Одесі внаслідок нічного російського удару 23 квітня, за уточненими даними, постраждали дев’ять людей, серед них – четверо дітей: 12, 9 років і «двоє малюків, яким немає й року», повідомив голова обласної військової адміністрації Олег Кіпер.

«Троє дорослих госпіталізовані до медзакладів міста, вони в стані середнього ступеня важкості, ще двоє відмовилися від шпиталізації, отримавши всю необхідну допомогу на місці. Четверо дітей також у стані середнього ступеня важкості в лікарні. Медики надають постраждалим всю необхідну допомогу», – написав Кіпер у телеграмі. Раніше він повідомляв про сімох поранених, зокрема двох дітей.

В управлінні Державної служби з надзвичайних ситуацій Одеської області додали, що внаслідок удару пошкоджені житлові будинки, сталася пожежа.

«Рятувальники врятували 34 особи, з них трьох дітей», – йдеться в повідомленні.

Раніше сьогодні Повітряні сили ЗСУ повідомили, що російські війська протягом ночі атакували Україну двома балістичними ракетами «Іскандер-М» із Бєлгородської області Росії і 16 ударними безпілотниками Shahed із мису Чауда в окупованому Криму і Курської області РФ. Сили ППО збили 15 «Шахедів» у Миколаївській, Одеській, Київській і Черкаській областях, заявили військові.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

Моніторингова місія ООН з прав людини станом на березень верифікувала дані про загибель в Україні 10 810 цивільних людей, поранення 20 556 – від початку повномасштабного вторгнення РФ. В організації припускають, що кількість жертв серед цивільних осіб є набагато вищою.

Форум

XS
SM
MD
LG