Доступність посилання

ТОП новини

Повітряні сили: вночі збили 16 запущених РФ дронів


Загалом Росія запустила 17 «Шахедів» із мису Чауда в окупованому Криму, заявили військові
Загалом Росія запустила 17 «Шахедів» із мису Чауда в окупованому Криму, заявили військові

Російські війська в ніч на 12 квітня атакували Україну 17-ма ударними БпЛА типу Shahed-131/136 із мису Чауда в окупованому Криму і керованою авіаційною ракетою Х-59 із повітряного простору окупованої території Донеччини, повідомили Повітряні сили ЗСУ.

«У результаті протиповітряного бою авіацією Повітряних сил і мобільними вогневими групами Сил оборони України збито 16 ударних БпЛА типу «Шахед» у межах Миколаївської, Одеської, Херсонської, Дніпропетровської, Вінницької і Хмельницької областей», – йдеться в повідомленні.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

Упродовж останніх тижнів Росія активізувала удари по українській енергетичній інфраструктурі. Зранку 11 квітня війська РФ завдали по Україні комбінованого удару дронами і ракетами.

За даними Міненерго, сили РФ атакували об’єкти генерації і системи передачі у Харківській, Запорізькій, Львівській, Київській областях. Серед іншого, внаслідок російської атаки повністю зруйнована Трипільська ТЕС, яка розташована за 20 кілометрів від Києва, повідомила компанія «Центренерго».

Форум

XS
SM
MD
LG