Доступність посилання

ТОП новини

Зеленський назвав кількість дронів-камікадзе, яку Росія замовила в Ірану


Президент Росії Володимир Путін тисне руку президенту Ірану Ебрагіму Раїсі, 15 вересня 2022 року
Президент Росії Володимир Путін тисне руку президенту Ірану Ебрагіму Раїсі, 15 вересня 2022 року

Президент України Володимир Зеленський назвав кількість дронів-камікадзе «Шахід-136», яку Росія замовила у Ірану.

«Одних тільки «Шахідів» Росія замовила в Ірану 2400 – за даними нашої розвідки», – зазначив він, виступаючи на відеоконференції лідерів «Групи семи» та України.

Перші повідомлення про використання Росією дронів-камікадзе «Шахід-136» у війні проти Україні з’явилися на початку вересня.

У Повітряних силах ЗСУ припустили, що армія РФ все частіше використовує у війні проти України іранські дрони, тому що береже високоточні ракети, а також тому що БПЛА більш зручні для завдання ударів.

Під час масованого обстрілу України 10 жовтня, армія РФ, згідно з даними українського Генштабу, використала для завдання ударів 24 БПЛА, яких 13 були дронами-камікадзе «Шахід-136».

Того ж дня у коментарі Радіо Свобода секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що Іран не мав змоги самостійно виготовляти дрони-камікадзе.

«Там є певні компоненти певних країн. Ми зараз розбираємося, в який спосіб вони там опинилися і чому країна, яка була під санкціями, мала спроможність купувати ті речі, які 100 відсотків відносяться до військово-промислового комплексу», – зазначив Данілов.

11 жовтня українська розвідка повідомила, що іранські дрони-камікадзе «Shahed-136» Росія перекидає до Білорусі.

XS
SM
MD
LG