Доступність посилання

ТОП новини

Захід не має допустити, щоб «вбивчий план» Путіна переміг – Шаппс відреагував на дані про втрати РФ


«Оскільки він кидає в м'ясорубку все більше солдатів, Захід не повинен допустити, щоб його вбивчий план переміг», – написав Грант Шаппс
«Оскільки він кидає в м'ясорубку все більше солдатів, Захід не повинен допустити, щоб його вбивчий план переміг», – написав Грант Шаппс

Захід не повинен допустити, щоб «вбивчий план» російського президента Володимира Путіна переміг – заявив міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс, коментуючи дані британської телерадіокомпанії БІ-БІ-СІ про російські втрати.

«Ця жахливий етап доводить, що Путін не дбає про свій народ. Він радше збудує нові могили і заповнить їх синами Росії, ніж визнає, що його вторгнення зазнало поразки. Оскільки він кидає в м'ясорубку все більше солдатів, Захід не повинен допустити, щоб його вбивчий план переміг», – написав він у соцмережі Х.

Журналістів підтвердили загибель понад 50 000 російських військовослужбовців внаслідок війни проти України. Також вони з'ясували, що понад 27 300 російських солдатів загинули протягом другого року війни, що на 25 відсотків більше, ніж за перший рік.

Журналісти «Медіазони», Бі-Бі-Сі та команда волонтерів ведуть підрахунки щодо втрат РФ, використовуючи інформацію з відкритих джерел, офіційні звіти та ЗМІ, а також супутникові знімки російських кладовищ.

За останніми даними Генштабу, російська армія за час повномасштабного вторгнення в Україну втратила близько 456 050 своїх військових.

Москва офіційно востаннє називала кількість убитих у вересні 2022 року ‒ тоді заявляли про 5937 загиблих.

Форум

XS
SM
MD
LG