Доступність посилання

ТОП новини

Співачка SKYLERR захотіла зняти свою кандидатуру з нацвідбору «Євробачення» через збій у «Дії»


Українська співачка SKYLERR, яка брала участь у нацвідборі «Євробачення-2024» з піснею «Time is running out», висловила недовіру до підрахунку голосів через збій у застосунку «Дія»
Українська співачка SKYLERR, яка брала участь у нацвідборі «Євробачення-2024» з піснею «Time is running out», висловила недовіру до підрахунку голосів через збій у застосунку «Дія»

Українська співачка SKYLERR, яка брала участь у нацвідборі «Євробачення-2024» з піснею «Time is running out», висловила недовіру до підрахунку голосів через збій у застосунку «Дія» і заявила про зняття своєї кандидатури з голосування.

Вона вважає, що через збій у застосунку «Дія» голоси могли зарахуватися «некоректно».

«На жаль, голосування в моменті вже не повернути, а я довіряю саме моменту. «Дія» працювала вночі, зранку вона знову не працювала, зараз, як мені відомо, вона знову працює. Голоси могли зарахуватись некоректно. Я розумію, що це велика система, це збій і у всіх однакові умови, але я за голосування прозоре і зрозуміле, яке в моменті», – заявила співачка.

Проте, знімати кандидатуру співачки поки що не будуть. Як пояснило «Суспільне мовлення», за правилами Нацвідбору «Євробачення», підстав знімати кандидата на цьому етапі конкурсу немає. Але якщо SKYLERR стане переможницею, то «може відмовитись від договору».

Застосунок «Дія» перестав працювати через перевантаження під час голосування в фіналі Нацвідбору на «Євробачення».

Ввечері 3 лютого користувачі почали повідомляти про труднощі з доступом до сервісів у «Дії». Саме у цей час відбувається голосування в фіналі Нацвідбору на «Євробачення-2024», віддати голос за фаворита можна в «Дії». Для цього в застосунку треба натиснути «Сервіси», потім «Опитування», після чого обрати з 11 кандидатів.

«Скільки охочих проголосувати за свого кандидата-фаворита Нацвідбору! «Дії» треба трошки часу, щоб оговтатись від такої кількості відвідувачів. Тож, якщо у вас не відкривається Опитування — спробуйте проголосувати через декілька хвилин!», – зазначали у застосунку.

Згодом стало відомо, що голосування триватиме від моменту відновлення «Дії» та протягом завтрашнього дня, 4 лютого.

«Орієнтовно о 19:05 завтра лінії для голосування будуть закриті і буде оголошено переможця», – уточнили в «Дії».

Пісенний конкурс «Євробачення» у 2024 році пройде у шведському місті Мальме, повідомив організатор фестивалю – Європейська мовна спілка.

За традицією, країна-переможниця конкурсу стає його господаркою наступного року. На «Євробаченні-2023» у Ліверпулі перемогла шведська співачка Лорін.

2024 року «Євробачення» проводитиметься 68-ий раз. Півфінали пройдуть 7 і 9 травня, а гранд-фінал на стадіоні Malmö Arena відбудеться 11 травня.

Мальме вже двічі приймав у себе «Євробачення»: у 1992 і 2013 роках. Причому минулого разу – також після перемоги Лорін на «Євробаченні-2012». Лорін стала першою співачкою, яка двічі перемогла на цьому пісенному конкурсі. Загалом Швеція перемагала на «Євробаченні» вже сім разів.

Форум

XS
SM
MD
LG