Доступність посилання

ТОП новини

Євросоюз розширив санкції проти Ірану


Євросоюз розширив обмежувальні заходи проти Ірану, каже високий представник ЄС Жозеп Боррель
Євросоюз розширив обмежувальні заходи проти Ірану, каже високий представник ЄС Жозеп Боррель

Євросоюз розширив обмежувальні заходи проти Ірану «за постачання дронів на виробництво і потенційне постачання ракет у Росію або в країни-сателіти на Близькому Сході».

«Ми досягли політичної угоди щодо нарощування та розширення режиму санкцій проти Ірану за постачання дронів, щоб він охоплював також ракети та їх потенційне - поки немає ознак, що це трапилося - постачання для Росії. Це включає також заходи, які ми застосовували проти Росії щодо виробництва ракет, і розширює географічний ареал цих заходів, щоб охопити постачання дронів і ракет не лише у Росію, а й у всьому регіоні Близького Сходу та Червоного моря», – сказав високий представник ЄС Жозеп Боррель за підсумками засідання Ради міністрів Євросоюзу у Люксембурзі.

Він додав, що «міністри погодилися розширити перелік заборонених до виробництва дронів та їх компонентів».

Міністерство фінансів США 4 квітня оголосило про запровадження нових антитерористичних санкцій, пов’язаних із Іраном.

Під обмеження потрапила судноплавна компанія Oceanlink Maritime DMCC, що базується в Об’єднаних Арабських Еміратах, і її судна – за їхню роль у доставці товарів від іранських військових.

Сполучені Штати використовують санкції, щоб позбавити Іран можливості фінансувати своїх партнерів і «терористичні проксі-групи», а також надавати підтримку Росії в її агресивній війні проти України, заявив заступник міністра фінансів США Браян Нельсон.

Форум

XS
SM
MD
LG