Доступність посилання

ТОП новини

Зеленський повідомив, які інтереси України та Азербайджану є спільними


Президенти України та Азербайджану Володимир Зеленський (п) та Ільгам Алієв, Баку, 17 грудня 2019 року
Президенти України та Азербайджану Володимир Зеленський (п) та Ільгам Алієв, Баку, 17 грудня 2019 року

Президент України Володимир Зеленський, який перебуває з офіційним візитом в Азербайджані, повідомив 17 грудня, які інтереси об’єднують Київ і Баку.

«Україна та Азербайджан незмінно підтримують одне одного в питаннях відновлення суверенітету та територіальної цілісності у межах міжнародно визнаних кордонів», – ідеться в твітері глави української держави.

Спільні інтереси є також в енергетичній галузі, відзначає Зеленський.

«Україна підтримує Південний газотранспортний коридор. Ми домовилися вивчити можливості його розширення. Це важливо для диверсифікації постачання газу європейським споживачам. Слід використовувати унікальний транзитний потенціал наших країн і розвивати інфраструктуру для цього», – вказав президент України.

Президент України Володимир Зеленський 16–17 грудня відвідує Азербайджан з офіційним візитом і проводить переговори з президентом Азербайджану Ільгамом Алієвим та прем’єр-міністром Алі Асадовим.

Напередодні візиту влада Азербайджану підтвердила, що Україна депортувала опозиційного блогера Ельвіна Ісаєва, якого перед цим суд у Баку постановив взяти під арешт. За якою статтею наразі невідомо, як і немає офіційних коментарів від української сторони.

XS
SM
MD
LG