Доступність посилання

ТОП новини

Житомир повністю без світла через російський удар по сусідній області – мер


За словами мера Житомира, більша частина міста буде без електрики навіть після того, коли почнуть під'єднувати електроенергію назад
За словами мера Житомира, більша частина міста буде без електрики навіть після того, коли почнуть під'єднувати електроенергію назад

Житомир опинився повністю без світла через влучання російської ракети у сусідній області, повідомив мер міста Сергій Сухомлин.

«Незрозуміло, яка ситуація з електроенергією. Зараз повне відключення і почнеться ввімкнення невеликої частини міста, але більшість поки що буде без електрики, тому що тільки після завершення повітряної тривоги буде зрозуміла ситуація», – зазначив він.

5 грудня війська РФ завдали чергового масованого удару по Україні. Повітряна тривога тривала три години. Пізніше стало відомо про влучання по енергоінфраструктурі та одну постраждалу людину в Одесі. У місті знеструмлені всі насосні станції та резервні лінії, відсутнє водопостачання. Всі міські котельні зупинені.

У Кривому Розі на Дніпропетровщині також є руйнування критичної інфраструктури і можливі «масштабні відключення», вказала влада. Превентивно вимкнули електрику на Сумщині. Про можливі перебої повідомляла і влада на Чернігівщині та Тернопільщині.

У компанії «Укренерго» заявили, що це вже восьма масована ракетна атака військ РФ по об’єктах енергетичної інфраструктури.

XS
SM
MD
LG