Доступність посилання

ТОП новини

Донбас: у штабі АТО кажуть про 24 обстріли, у «ДНР» – про 44 і загиблого цивільного


У штабі АТО повідомляють, що з опівночі до 18 години середи бойовики 24 рази обстрілювали позиції українських військових.

«На Донеччині злочинці 5 разів відкривали вогонь із 120-міліметрових мінометів по наших позиціях неподалік населеного пункту Піски, по одному разу – поблизу Широкина, Опитного та Авдіївки. Також із мінометів калібру 120 міліметрів бандформування обстріляли населений пункт Артемове, внаслідок чого 11 будинків житлового масиву зазнали руйнувань», – повідомив речник штабу АТО Сергій Даниленко у середу, 29 квітня.

«На Луганщині противник відкривав вогонь із автоматичних гранатометів, снайперської зброї, а також із ручного протитанкового гранатомета по позиціях сил АТО в районі Трьохізбенки і Сокільників», – наголосив Даниленко.

(Відео користувача YouTube Військове телебачення України)

Сепаратисти заявляють, що упродовж 29 квітня українські військові 44 рази обстрілювали їхні позиції.

«Українські силові структури продовжують порушувати Мінські домовленості і вести хаотичні обстріли території Донецької народної республіки. За минулу добу з боку України ми зафіксували 44 порушень, 19 з яких – у нічний час. Збільшується кількість обстрілів із застосуванням важкої артилерії і мінометів», – заявив у середу, 29 квітня, Едуард Басурін, який називає себе «заступником міністра оборони» угруповання «ДНР».

За його словами, найбільш масований обстрілу сьогодні вівся по Горлівці. «У результаті були зруйновані житлові будинки, один чоловік загинув, а жінка була поранена», – зазначив Басурін.

(Відео користувача YouTube RTД Russian)

Про продовження обстрілів на Донбасі повідомляють і спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

12 лютого лідери України, Франції, Німеччини і Росії домовилися про припинення вогню на Донбасі від 15 лютого, а також відведення важкого озброєння від лінії розмежування. Проте домовленості повністю не виконуються, сторони конфлікту обвинувачують одна одну в порушенні режиму припинення вогню.

Бойові дії на Донбасі тривають з квітня 2014 року.

XS
SM
MD
LG