Доступність посилання

ТОП новини

ДУК «Правий сектор» адаптується до Збройних сил – заступник міністра оборони


Заступник міністра оборони Петро Мехед заявляє, що переговори з Добровольчим українським корпусом «Правий сектор» про перехід до Збройних сил України завершені, і нині триває процес адаптації «Правого сектору» до Збройних сил.

На думку Мехеда, яку наводить агентство «РБК-Україна», щодо низки останніх подій із добровольчими формуваннями не варто говорити про «якийсь конфлікт певних батальйонів із державою», а йдеться, найімовірніше, про конфлікт між певними політичними силами.

«У Збройних силах не може бути політичних амбіцій. Збройні сили призначені для захисту Батьківщини. І збройні сили завжди були поза межами політичних карт. А якщо в певного лідера добровольчого загону виникають певні політичні амбіції і він хоче через певні дії вийти на політичний небосхил, є інші шляхи досягнення», – заявив заступник міністра під час відзначення Дня добровольчого руху.

У суботу, 2 травня, на сайті руху «Правий сектор», який об’єднує однойменні партію, громадську організацію і добровольче збройне формування, з посиланням на командира ДУК «Правий сектор» Андрія Стемпіцького повідомили, що всі конфлікти зі Збройними силами вичерпані і десантники Збройних сил розблокували базу корпусу. Попередніми днями «Правий сектор» повідомляв про блокування військовими цієї бази у Дніпропетровській області, військові ж відкидали таку версію і заявляли, що йшлося про планові навчання в тій місцевості.

ДУК «Правий сектор», а також, за повідомленнями, добровольчий батальйон «ОУН» залишилися єдиними добровольчими збройними формуваннями, які досі ще не ввійшли до складу офіційних силових структур – Збройних сил чи Національної гвардії.

На цю ж тему:

29.04.2015
Конфлікт із «Правим сектором» вичерпано – адміністрація Порошенка

У «Правому секторі» кажуть, що отримали запевнення від Порошенка, що роззброювати ДУК не будуть, і чекають на офіційну заяву від нього далі
29.04.2015
Влада запевняє, що довкола бази «Правого сектору» ідуть навчання

Головною проблемою є брак довіри з боку добровольців до армійського командування – Семенченко далі
XS
SM
MD
LG