Доступність посилання

ТОП новини

МЗС: Україна не визнає «парламентські вибори» на території Нагірного Карабаху


Україна не визнає так звані «парламентські вибори», які відбулися 3 травня на території Нагірного Карабаху, і вважає їх нелегітимними, йдеться у заяві Міністерства закордонних справ України.

«Результати цих «виборів» на окупованих територіях Азербайджану не можуть мати правових наслідків», – наголосили в зовнішньополітичному відомстві.

У МЗС наголосили, що Україна виступає за мирне врегулювання нагірно-карабаського конфлікту на принципах поваги суверенітету й територіальної цілісності Азербайджану в її міжнародно визнаних кордонах.

Нагірний Карабах, автономія у складі міжнародно визнаних кордонів Азербайджану, більшість населення якої становлять вірмени за національністю, одностороннім чином проголосив незалежність після війни 1988–1994 років, унаслідок якої Азербайджан втратив контроль над регіоном. У Баку вважають, що його окупувала Вірменія. Самопроголошеної «незалежності» Нагірного Карабаху формально не визнає жодна держава світу, серед того й Вірменія. Фактично ж Єреван надає цьому сепаратистському регіонові Азербайджану всіляку підтримку.

XS
SM
MD
LG