Доступність посилання

ТОП новини

Братам Навальним присудили премію за боротьбу в підтримці демократії у Росії


Брати Олексій та Олег Навальні
Брати Олексій та Олег Навальні

Платформа європейської пам’яті та сумління – міжнародний проект, покликаний досліджувати діяльність і злочини сучасних тоталітарних режимів – присудив свою щорічну премію російським опозиціонерам Олексію та Олегу Навальним. Про це повідомив на своїй сторінці у Твіттер Олексій Навальний.

На сторінці організації вказано, що рішення ухвалили 2 травня, а саму нагороду вручать 6 травня у Будапешті.

«Члени платформи проголосували цьогоріч за премію братам Навальним на знак визнання їхньої особистої мужності, боротьби і жертв для підтримки основних демократичних цінностей і свобод в Російській Федерації сьогодні», – пояснили в організації.

Олег Навальний нині перебуває в колонії загального режиму в Орловській області. Замоскворецький суд Москви 30 грудня визнав братів Навальних винними в шахрайстві і легалізації незаконних доходів у справі «Ів Роше» і засудив Олексія Навального до трьох з половиною років позбавлення волі умовно, його брата Олега до такого ж терміну реального ув’язнення. Обидва брати провину не визнають і називають справу політично мотивованою.

Платформа європейської пам’яті та сумління як проект запобігання відновлення тоталітаризму в Європі, був започаткований 2011 року в Празі під час саміту Вишеградської групи.

XS
SM
MD
LG