Доступність посилання

ТОП новини

Іл-76 вилетів із Делі до Катманду для евакуації українців – МЗС


Іл-76 (ілюстраційне фото)
Іл-76 (ілюстраційне фото)

Військовий літак Іл-76 Міністерства оборони України вилетів зі столиці Індії Делі в столицю Непалу Катманду для евакуації українців із постраждалої від землетрусу країни. Про це йдеться в повідомленні Міністерства закордонних справ України в Twitter

Як повідомила Радіо Свобода представник прес-служби МЗС України Олена Ващенко, літак отримав дозвіл на посадку в аеропорту Катманду о 20:15 за місцевим часом.

«Літак Іл-76 отримав дозвіл на приземлення о 20:15 годині у Катманду, переліт від Делі до Катманду орієнтовно триває півтори години. Тож незабаром він має вилетіти з Делі за нашими громадянами. У цілому, у списках на повернення 75 громадян України та 11 іноземців: це громадяни Грузії, Польщі, Франції та Росії», – зазначила Ващенко.

Громадянин України, який отримав травму (перелом ноги), перевезений до однієї з лікарень Катманду, лікарі заборонили його транспортувати, поінформувала Ващенко.

Напередодні у Міністерстві оборони України повідомили, що літак Іл-76, який вилетів для евакуації українців з Непалу і поламався у Нью-Делі, відремонтували і тепер він готовий до вильоту у Катманду. Сьогодні вдень екіпаж отримав дозвіл на здійснення польоту.

XS
SM
MD
LG