Доступність посилання

ТОП новини

У Мінську почалися засідання чотирьох підгруп щодо ситуації на Донбасі


У Мінську відбуваються перші засідання підгруп з політичних, гуманітарних, соціально-економічних питань та з проблем безпеки, від України в них беруть участь Володимир Горбулін, Ірина Геращенко, Ігор Веремій та Євген Марчук. Про це повідомив речник МЗС Білорусі Андрій Мірончик.

Учасники підгруп до журналістів поки що не виходили.

Ці чотири підгрупи не будуть самостійно оголошувати підсумки своєї роботи, а передадуть їх трьохсторонній контактній групі.

Перемовини тристоронньої контактної групи щодо Донбасу проходять у закритому режимі.

У них беруть участь представниця ОБСЄ Гайді Тальявіні, екс-президент України Леонід Кучма і представникРосії Азамат Кульмухаметав, а також представники угруповань «ДНР» і «ЛНР» Денис Пушілін та Владислав Дейнего.

Зустріч відбувалася спочатку без участі представників сепаратистів Дейнего та Пушіліна, розмову вели тільки представники Україні, Росії та ОБСЄ. Згодом після перерви до них приєдналися і представники так званих угруповань «ЛНР» та «ДНР».

Вірогідність того, що після завершення переговорів їх учасники виступлять з заявами для преси становить 50 відсотків, повідомив речник МЗС Білорусі Андрій Мірончик.

14 квітня тристороння контактна група у складі представників України, ОБСЄ й угруповань «ДНР» і «ЛНР» відновила переговори, вони тривали у форматі відеоконференцій.

XS
SM
MD
LG