Доступність посилання

ТОП новини

Після рішення Банку Росії скуповувати валюту почалося падіння рубля


Курс рубля до долара і євро впав більше ніж на рубль після повідомлення про рішення Центробанку Росії почати скуповувати валюту на ринку для поповнення резервів.

Банк Росії встановив на 15 травня офіційний курс долара на рівні 50,07 рубля, що на 54 копійки вище від попереднього показника, а курс євро підвищений на 1 рубль 42 копійки до 57,13 рубля.

Раніше Центробанк Росії повідомив, що з 13 травня буде купувати по 100–200 мільйонів доларів щодня – купівля буде здійснюватися рівномірно протягом торгового дня для мінімізації впливу на динаміку валютного курсу. У разі істотних змін ситуації на валютному ринку обсяг операцій може бути скоректований, заявили в Центробанку.

На думку експертів, Центробанк не чекає подальшого зміцнення рубля. Бюджет сформовано з розрахунку ціни на нафту 50 доларів за барель і курсу долара 61 рубль 50 копійок.

Раніше Центробанк повідомив про скорочення у квітні золотовалютних резервів на 360 мільйонів доларів. Їхній обсяг складає трохи більше як 356 мільярдів доларів.

XS
SM
MD
LG