Доступність посилання

ТОП новини

Льовочкін каже, що не отримував повісток на допит згідно з законодавством


Сергій Льовочкін
Сергій Льовочкін

Заступник керівника фракції «Опозиційний блок» Сергій Льовочкін заявляє, що не отримував повісток на допит як свідок у справі про вбивство екс-регіонала Олега Калашникова згідно з вимогами Кримінального кодексу.

«Ці «розслідування» – політичний фарс, вони не ставлять завданням встановлення причин убивств і убивць. Мені нецікаво брати участь у цьому спектаклі, зрежисованому вождями «Народного фронту». Вони грають за старими сценаріями зразка 2005 року: викликають на допити через медіа і фабрикують проти опозиції справи», – зазначив Льовочкін у четвер, 4 червня.

«Вони намагаються приховати від української та міжнародної громадськості політичні мотиви цих убивств», – цитує Льовочкіна прес-служба «Опозиційного блоку».

Сергій Льовочкін зазначив, що готовий свідчити у справі про вбивства журналіста Олеся Бузини і колишнього депутата Олега Калашникова.

У МВС заявляють, що Льовочкін двічі не з’явився на допит, про причини неявки не повідомив.

Міліція викликала Льовочкіна на допит 28 травня, згодом органи слідства повторно направили йому повістку для проведення допиту як свідка, що призначений на 2 червня 2015 року.

25 травня у МВС повідомили, що народного депутата від «Опозиційного блоку» Сергія Льовочкіна та позафракційного Сергія Клюєва викликають на допит як свідків у справі про вбивство колишнього регіонала Олега Калашникова.

15 квітня у Києві вбили депутата Верховної Ради п’ятого скликання, регіонала Олега Калашникова. МВС розглядає низку версій: про політичну діяльність Калашникова, його бізнес-інтереси, зокрема щодо позик і боргів, особисті відносини та пограбування.

XS
SM
MD
LG