Доступність посилання

ТОП новини

Кличко обіцяє проконтролювати покарання провокаторів на «Марші рівності»


Затримання одного з нападників на «Марші рівності» у Києві, 6 червня 2015 року
Затримання одного з нападників на «Марші рівності» у Києві, 6 червня 2015 року

Міський голова Києва Віталій Кличко заявив про те, що особисто проконтролює покарання молодиків, які вчинили провокацію і сутички на «Марші рівності» в столиці 6 червня. Про це йдеться на сайті Київської міської державної адміністрації.

«Сьогодні міліція виконувала свій обов'язок, забезпечуючи порядок на марші. І те, що відбулося, коли агресивні молодики нападали на учасників маршу, вступили в сутички з правоохоронцями, є неприпустимим. Особливо в умовах, коли країна протистоїть зовнішній агресії, правопорядок в містах, безпека - це головне. Тому всі, хто чинив безлад, повинні бути жорстко покарані. Я особисто беру це питання під контроль», – наголосив Віталій Кличко.

За його словами, у Києві не існує утисків за будь-якими ознаками, і кожній людині гарантується вільне висловлення поглядів і переконань.

Сьогодні ЛГБТ-спільнота проводила у Києві «Марш рівності». За даними МВС, у результаті сутичок з агресивно налаштованими противниками ЛГБТ-акції постраждало 9 працівників міліції, один – у тяжкому стані. За протиправні дії на місці події правоохоронці затримали 25 людей. Міліція розпочала кримінальне провадження за статтею про хуліганство.

XS
SM
MD
LG