Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк зустрівся з українською діаспорою США


Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк розпочав робочий візит до США із зустрічі з представниками української діаспори. За словами Яценюка, на цій зустрічі йшлося про результати саміту «Групи семи».

«Заява за підсумками саміту G7 свідчить, що ніхто не зробив жодного кроку назад. Питання зняття санкцій щодо Росії може з’явитися тільки тоді, коли будуть повноцінно виконані Мінські домовленості, коли Росія забереться з України. Не можна забувати і про питання Криму. У заяві країн «сімки» йдеться про те, що вони ніколи не визнають незаконної анексії української території», – написав прем’єр у Facebook.

Робочий візит Яценюка до США триватиме до 10 червня. До складу делегації входить міністр фінансів України Наталія Яресько.

Як повідомляє урядовий портал, у рамках візиту передбачаються зустрічі Арсенія Яценюка з керівництвом Сполучених Штатів. Він, зокрема, говоритиме з лідерами американського Конгресу, серед яких спікер Палати представників Конгресу США Джон Бейнер, представники Демократичної і Республіканської партій. Заплановані зустрічі з міністром енергетики США Ернестом Монізом та міністром фінансів США Джейкобом Лью.

Українська делегація проведе також переговори з керівництвом МВФ, зокрема, з директором-розпорядником фонду Крістін Лаґард.

XS
SM
MD
LG