Доступність посилання

ТОП новини

Прес-центр АТО: сепаратисти продовжують обстріли, війська відповідають тільки дозволеною зброєю


Село Новотошківське на Донеччині, підконтрольне владі України й розстріляне сепаратистами, фото 8 червня 2015 року
Село Новотошківське на Донеччині, підконтрольне владі України й розстріляне сепаратистами, фото 8 червня 2015 року

Сепаратисти протягом дня близько 30 разів обстріляли позиції українських війська, а також стріляли по населених пунктах, повідомив прес-центр штабу антитерористичної операції.

При цьому українські війська ефективно придушують вогневі точки противника, використовуючи при цьому лише дозволене угодами озброєння, мовиться в повідомленні.

Речник АТО Антон Миронович повідомив, що більшість обстрілів зафіксовано в районі Донецька. За його словами, зі 120-міліметрових мінометів сепаратисти обстріляли Піски, шахту «Бутовка», а населені пункти Опитне та Первомайське – зі 122-міліметрових артилерійських систем. Ворог також вів вогонь із озброєння танків та БМП, автоматичних станкових гранатометів, стрілецької зброї.

Зі 122-міліметрової артилерійської системи бойовики обстріляли Миронівський, що на артемівському напрямку, а Попасну й Золоте – з мінометів; у цьому ж районі по українських позиціях біля Гладосового бив танк. Щастя сепаратисти обстрілювали двічі з автоматичних станкових гранатометів, повідомив речник.

Він також звернув увагу, що бойовики не шкодують й мирних мешканців. «Снаряди важких артилерійських систем сьогодні падали на житлові будинки в Ленінському та Водяному», – повідомив він.

Відео: Військове телебачення України

Сепаратисти, зі свого боку, заявляють про обстріли Донецька і Горлівки українськими військами, в тому числі з застосуванням озброєнь великих калібрів.

Попереднього дня, в понеділок, 8 червня, один із таких обстрілів у Горлівці зняли на відео і оприлюднили в інтернеті. На ньому видно й чути, що між пострілом і вибухом – щоразу лічені секунди, тобто стріляли з меж території, захопленої сепаратистами.

Такі озброєння мали бути відведені від лінії контакту за мінськими домовленостями, але про їхнє використання противником весь час заявляють обидві сторони, звинувачуючи одна одну в порушеннях.

XS
SM
MD
LG