Доступність посилання

ТОП новини

Керрі: без поступу у виконанні мінських угод не може бути зменшення санкцій


Джон Керрі в Бостоні лікує зламану ногу, фото 12 червня 2015 року
Джон Керрі в Бостоні лікує зламану ногу, фото 12 червня 2015 року

Державний секретар США Джон Керрі наголосив, що без поступу у виконанні мінських угод не може йтися про зменшення санкцій щодо Росії.

На брифінгу в Держдепартаменті у Вашингтоні він виступив телемостом із Бостона і повідомив про телефонну розмову з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим, що відбулася в понеділок, 15 червня: «Я дав знати так чітко, як тільки міг, що в разі відсутності зменшення напруженості бойових дій, відсутності подальшого поступу у виконанні мінських домовленостей Європа і Сполучені Штати, звичайно ж, будуть єдині у продовженні нинішнього рівня санкцій. А чи буде їхнє посилення, чи ні, залежатиме від подій».

Джон Керрі також висловив занепокоєння з приводу заяв президента Росії Володимира Путіна про посилення російських стратегічних ядерних сил.

Раніше у вівторок, 16 червня, президент Росії Володимир Путін заявив, що російські військові додадуть до свого арсеналу понад 40 нових міжконтинентальних балістичних ракет, що, за його словами, здатні подолати всі сучасні системи протиракетної оборони.

Також у вівторок у Мінську без проривів завершився черговий раунд консультацій Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі та трьох її робочих підгруп, спеціальний представник ОБСЄ Гайді Тальявіні лише заявила про деякий неуточнений прогрес.

У понеділок, 15 червня, Державний департамент США повідомляв, що Керрі під час телефонної розмови з Лавровим закликав Росію «скористатися майбутніми зустрічами Тристоронньої контактної групи та її робочих підгруп для прискорення прогресу у виконанні мінських домовленостей».

XS
SM
MD
LG