Доступність посилання

ТОП новини

«Влада» Криму: понад 4 мільйони іноземців відвідали Крим за час анексії


Севастополь ©Shutterstock
Севастополь ©Shutterstock

Заступник начальника «управління федеральної міграційної служби Росії» в Криму Сергій Крилов заявляє, що з квітня минулого року «кордон» півострова перетнуло близько 4,5 мільйона іноземних громадян та осіб без громадянства. Про це повідомляє прес-служба «Держради» анексованого Криму.

«Порівняно з минулим роком відбувається збільшення прибуття іноземних громадян. Так, якщо з січня 2015 року на добу кордон туди-назад перетинали від 3,5 до 5 тисяч осіб, то на сьогоднішній день ця цифра доходить до 12–15 тисяч на добу. За прогнозами, на період високого сезону очікується, що вона зросте до 20 тисяч осіб на добу», – сказав Крилов на засіданні профільного комітету кримського парламенту.

Глава парламентського комітету з туризму Олексій Черняк упевнений, що прибуття перших груп іноземців до Криму очікується вже цього літа.

«Якщо ще півроку тому зустріч іноземних туристів була під сумнівом, то сьогодні приїзди туроператорів з Естонії, Фінляндії, Німеччині свідчать про те, що Крим їм цікавий як туристична дестинація. У нас багато історичних, культурних пам’яток, мальовничих місць, і вже сьогодні багато представників туркомпаній розглядають і обговорюють варіанти організації відпочинку та оздоровлення туристів зі своїх країн», – заявив Черняк.

Він доручив «міністерству курортів і туризму» Криму розробити розпорядження про порядок спрощеної процедури в’їзду іноземних громадян, передбачивши безкоштовну систему видачі віз.

Про спрощення в’їзду для іноземців «влада» Криму заявляла раніше, вона також має намір запропонувати розглянути питання надання безкоштовних віз іноземним туристам.

У червні цього року Кабінет міністрів України затвердив порядок в’їзду в анексований Росією Крим і виїзду з півострова. Ухвалені правила передбачають, що громадянам України достатньо пред’явити внутрішній паспорт для в’їзду на територію Криму, а іноземці для перетину адміністративного кордону повинні отримати спеціальний дозвіл.

Росія анексувала український Крим у березні минулого року. Від грудня минулого року «Укрзалізниця» припинила перевезення у Крим.

XS
SM
MD
LG