Доступність посилання

ТОП новини

Генпрокуратура готує апеляцію на рішення суду, що виправдав Мельника


Петро Мельник
Петро Мельник

Генеральна прокуратура України готує апеляційну скаргу на рішення Ірпінського міського суду, який виправдав екс-ректора Національного університету державної податкової служби України Петра Мельника.

«Генеральна прокуратура категорично не згодна із завідомо недостовірними висновками суду», – заявили у прес-службі ГПУ.

У відомстві додали, що держобвинувачення представило суду достатньо обґрунтовані, одержані у законний спосіб докази вини Мельника у вчиненні корупційних злочинів. «Генеральна прокуратура орієнтувала суд на ухвалення обвинувального вироку і призначення покарання у виді позбавлення волі строком на 9 років з конфіскацією майна та позбавленням права обіймати відповідні посади строком на 3 роки», – заявили в ГПУ.

Петра Мельника, ректора Національного університету податкової служби, затримали 27 липня 2013 року під час отримання хабаря в сумі 120 тисяч гривень.

1 серпня йому обрали запобіжний захід у вигляді домашнього арешту строком на два місяці. 9 серпня стало відомо, що Мельник утік, знявши електронний браслет. Згодом він переховувався в США.

1 квітня 2014 року співробітники ГУБОЗ МВС затримали екс-ректора в аеропорту «Бориспіль», куди він прилетів авіарейсом із Лондона. Згодом його відпустили, оскільки Мельник вніс заставу.

XS
SM
MD
LG