Доступність посилання

ТОП новини

На Житомирщині напали на журналіста, борця проти незаконного видобутку бурштину Ніколайчука


Олександр Ніколайчук
Олександр Ніколайчук

Активіста, депутата Олевської міської ради Олександра Ніколайчука ввечері 10 липня жорстко побили невідомі. Наразі він знаходиться у лікарні. Олександр відомий тим, що активно бореться з незаконним видобутком бурштину в Олевському районі на Житомирщині. Радіо Свобода додзвонилась активісту − у нього сильний струс мозку, перелом руки та інші травми.

«Я повернувся в Олевськ з Житомира, де був на нараді щодо незаконного видобутку бурштину у голови області Машковського. Було близько восьмої вечора. Йшов по центру Олевська, повз мене проїхав Форд Фієста та перегородив мені дорогу. Звідти вискочили троє людей. Один - з арматурою. Повалили та почали бити, найбільші травми − від арматури», − повідомив Олександр Радіо Свобода.



Активіст розповів, що друзі його вивезли у лікарню в інше надійне місце, бо в Олевську лікарі побоялись його госпіталізувати, щоб і їм не помстились місцеві зловмисники.

«Зломана рука, струс мозку, у двох місцях наклали шви. Вважаю це помстою. Після того як дав інтерв'ю Вам - я допоміг зробити ще близько 10 матеріалів про бурштин для інших загальнонаціональних ЗМІ. А ще - після заяви президента з вимогою припинити незаконний бізнес - бурштинова мафія з помпами виїхала з того лісу, що Ви показали у своєму матеріалі. Я впевнений, що це помста цих бандитів, за те, що я системно борюсь проти їхньої бурштинової мафії», - розказав Олександр Ніколайчук.

Він написав заяву у міліцію.

Олександр Ніколайчук− помічник народного депутата Борислава Розенблата (фракція Блок Петра Порошенка), депутат Олевської міської ради, активіст. Нещодавно він також брав участь у зйомці репортажу Дениса Казанського для програми «Схеми» про незаконний видобуток бурштину на Олевщині.

У міліції зазначають, що за даним фактом розпочато кримінальне провадження. «Попередня кваліфікація події – хуліганство, перешкоджання законній професійній діяльності журналістів, перешкоджання діяльності народного депутата України та депутата місцевої ради, тобто статті Кримінального кодексу України. Санкції статей передбачають відповідальність від штрафу до позбавлення волі до 7 років», - йдеться в повідомленні.

XS
SM
MD
LG