Доступність посилання

ТОП новини

Туреччина дозволила США проводити авіаудари проти «Ісламської держави» з її бази


Турецький поліцейський у місті Сейланпінар поблизу кордону з Сирією, 22 липня 2015
Турецький поліцейський у місті Сейланпінар поблизу кордону з Сирією, 22 липня 2015

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган дозволив військовим США проводити авіаудари проти бойовиків угруповання «Ісламська держава» в Іраку та Сирії з військової бази «Інсірлік», що на південному сході Туреччини.

Видання Wall Street Journal цитує військових посадовців США, які заявляють, що таке рішення Ердоган ухвалив у вівторок, 23 липня, після телефонної розмови з президентом США Бараком Обамою.

За повідомленнями, бомбардування здійснюватимуть як пілотовані літаки, так і безпілотники.

Тим часом у Анкарі прем’єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу заявив, що його уряд зробить все можливе для забезпечення громадського порядку після атак, вчинених бойовиками угруповання «Ісламська держава» та «курдської робітничої партії».

У четвер, 23 липня, на посту біля кордону Туреччини з Сирією був застрелений турецький поліцейський. Влада Туреччини підозрює, що це зробили бойовики угруповання «Ісламська держава».

За інформацією турецької влади, вогонь по блокпосту був відкритий чоловіками, що прибули з території Сирії, яку контролює угруповання «Ісламська держава». Турецькі поліцейські відкрили вогонь у відповідь, у результаті чого один нападник був застрелений.

Це сталося через день після того, як у турецькому місті Сейланпінар поблизу кордону з Сирією застрелили двох поліцейських. Відповідальність за цей напад на себе взяли бойовики з екстремістської «Курдської робітничої партії».

Вони заявили, що вбивство поліцейських було помстою за атаку 20 липня у місті Суруч, у результаті якої загинули 32 людини. Курдські бойовики звинуватили турецьких поліцейських у співпраці з угрупованням «Ісламська держава».

Влада Туреччини заявила, що є «висока ймовірність» того, що вибух у місті Суруч здійснив смертник, пов’язаний із бойовиками «Ісламської держави».

XS
SM
MD
LG