Доступність посилання

ТОП новини

Суд у Лондоні продовжив термін початку свідчень Ковтуном у справі Литвиненка


Дмитро Ковтун
Дмитро Ковтун

Суддя Роберт Оуен, головуючий на слуханнях у Лондоні у справі про вбивство у 2006 році колишнього агента російського КДБ Олександра Литвиненка, продовжив до ранку вівторка термін, коли має розпочати давати свідчення підприємець, у минулому також співробітник російський спецслужб Дмитро Ковтун.

У понеділок, 27 липня, в інтерв’ю ВВС, Ковтун заявив, що йому поки не вдалося зв’язатися з російським слідчим, щоб отримати дозвіл на дачу свідчень.

«Навіть якби слідчий дав мені цей дозвіл, йому ще довелося б визначатися з тим, яку частину інформації я можу розкрити», – зазначив Ковтун.

Раніше планувалося, що суд заслухає його 27-29 липня по відеозв’язку з Москвою.

Британська влада підозрює Дмитра Ковтуна в отруєнні Олександра Литвиненка радіоактивним полонієм у готелі Лондона. Спроби екстрадувати з Росії його і другого підозрюваного у справі, Андрія Лугового, були невдалими.

Спочатку Дмитро Ковтун відмовлявся свідчити у справі, але у березні змінив рішення. Адвокат Річард Хоруелл, що представляє на слуханнях лондонську поліцію, заявив, що бажання Ковтуна дати свідчення було спричинене лише прагненням отримати статус ключового учасника слухань. Це йому необхідно було для того, щоб отримати якомога більше інформації про події у суді, вважає адвокат. Сам Дмитро Ковтун відкидає подібні припущення.

XS
SM
MD
LG