Доступність посилання

ТОП новини

Ізраїль готовий допомогти Україні у створенні центрів реабілітації постраждалих через події на сході


Посол Ізраїлю в Україні Еліав Бєлоцерковські заявляє, що його країна висловлює готовність допомогти Україні у створенні реабілітаційних центрів для військових та цивільних, які постраждали через події на сході України. Про це йшлося на зустрічі з українським віце-прем'єром Геннадієм Зубком, повідомляє Урядовий портал.

«Ми намагаємось допомагати Україні всіма силами… Ми маємо великий досвід як країна, яка постійно перебуває в умовах військового конфлікту», – сказав Бєлоцерковські.

За його словами, Ізраїль готовий залучити своїх фахівців для навчання українських психологів та реабілітологів.

Водночас український урядовець наголосив на важливості перейняти в Ізраїлю досвід допомоги потерпілим через воєнні дії.

«Ми знаємо про накопичений досвід та знання Ізраїлю з надання не лише медичної, а й психологічної допомоги військовим і цивільним, які постраждали під час військових дій. Застосування цього досвіду, а також допомога ізраїльських психологів українським колегам дадуть необхідні інструменти для реабілітації українців, які постраждали від військових дій на сході», – сказав Зубко.

Минулого тижня президент України Петро Порошенко у розмові по телефону з прем’єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу висловив вдячність ізраїльським лікарям, які допомагають в лікуванні постраждалої через теракт у Львові жінки-міліціонера. Порошенко та Нетаньягу домовилися підтримувати «високу динаміку політичних контактів» України та Ізраїлю.

XS
SM
MD
LG