Доступність посилання

ТОП новини

Українському консулу дозволили зустрітися з Савченко в День Незалежності


Надія Савченко
Надія Савченко

Консулу України в Ростові-на-Дону Олександру Ковтуну дозволили зустрітися з українською громадянкою Надією Савченко, яку судять в Росії. Про це він сказав 21 серпня в російському Ростові, де відбувалося засідання суду про підсудність справи, повідомляє кореспондент проекту Радіо Свобода «Крим.Реалії».

За словами консула, він отримав дозвіл Донецького суду Ростовської області відвідати Надію Савченко в День Незалежності України, 24 серпня.

Зараз Савченко утримують у СІЗО Новочеркаська Ростовської області.

Сьогодні Ростовський обласний суд вирішив, що справу української громадянки розглядатиме Донецький міський суд Ростовської області, оскільки не знайшов достатніх підстав для зміни підсудності справи. Захист просив перенести розгляд справи до Москви.

Надію Савченко звинувачують у вбивстві двох російських журналістів влітку минулого року під Луганськом, у замаху на вбивство і незаконному перетині кордону. Вона всі звинувачення відкидає.

За даними захисту українки, наприкінці червня минулого року сепаратисти захопили її в полон, а потім насильно перевезли через кордон і передали російським силовикам. За доказам, які надав захист, Савченко не могла бути причетна до загибелі журналістів, тому що потрапила в полон ще до їхньої смерті, це також підтвердили українські мобільні оператори. Вони кажуть, що телефони Савченко вже працювали на території бойовиків у момент убивства російських журналістів на сході України.

XS
SM
MD
LG