Доступність посилання

ТОП новини

США підтвердили ліквідацію другої особи в керівництві «Ісламської держави»


Прапор угруповання «Ісламська держава», ілюстраційне фото
Прапор угруповання «Ісламська держава», ілюстраційне фото

В адміністрації президента США Барака Обами підтвердили у п’ятницю, що друга особа в керівництві екстремістського ісламістського угруповання «Ісламська держава» була знищена цього тижня в Іраку.

Як заявив речник Ради національної безпеки США Нед Прайс, ліквідований ватажок, Фаділь Ахмад аль-Хаялі, відомий також за іменами Абу Муслім ат-Туркомані чи Хаджи Мутаз, був знищений у результаті прицільного повітряного удару у вівторок, 18 серпня, коли він їхав біля міста Мосула на півночі Іраку.

За словами речника, його загибель є значним ударом по діяльності угруповання, бо той займався в «Ісламській державі» фінансуванням, піар-акціями, поточною діяльністю і постачанням.

Убитий, свого часу полковник розвідки у владі диктатора Саддама Хусейна, був головним заступником ватажка «Ісламської держави» Абу Бакра аль-Багдаді і був провідним координатором постачань озброєнь, вибухівки, бойової техніки і особового складу між підрозділами угруповання «Ісламська держава» в Іраку і Сирії.

Крім того, за повідомленнями, внаслідок того самого удару був ліквідований іще один діяч угруповання в галузі «зв’язків із громадськістю», відомий як Абу Абдалла.

XS
SM
MD
LG