Доступність посилання

ТОП новини

У Запоріжжі цивільний корпус батальйону «Азов» провів марш до Дня Прапора


У Запоріжжі у неділю ввечері пройшла святкова хода до Дня Державного прапор. Акцію організував запорізький осередок цивільного корпусу батальйону «Азов». У ній взяли участь близько тисячі людей.

Активісти пройшлися центральним проспектом Запоріжжя від площі Олександра Поляка до майдану Героїв революції, де відбувся мітинг. На площі біля Запорізької облради активісти також розгорнули 25-тиметровий прапор України.

«Ми сьогодні святкуємо наше свято, свято національного прапору України. За цей прапор змагаються наші хлопці на сході України. Для того, щоб був надійний тил, ми сформували цивільний корпус, осередок у місті Запоріжжя. Це об’єднання патріотів, наших союзників, що мають забезпечити перемогу України і наведення порядку у країні. Свято напередодні Дня Незалежності, тому найбільш актуальними є масові зібрання і прояви своєї позиції, а хода – це найбільш масовий захід», – розповів голова організації цивільного корпусу полку «Азов» Максим Зайченко.

23 серпня Україна святкує День Державного прапора. Це свято було засноване 2004 року на честь події 1991 року, коли група народних депутатів урочисто внесла синьо-жовтий прапор до сесійної зали Верховної Ради тодішньої УРСР.

XS
SM
MD
LG