Доступність посилання

ТОП новини

Через випадки поліомієліту на Закарпатті в Раді збереться профільний комітет


Вакцинація дитини оральною поліовакциною (ілюстраційне фото)
Вакцинація дитини оральною поліовакциною (ілюстраційне фото)

Радник президента України, народний депутат Ольга Богомолець повідомляє, що парламентський комітет із питань охорони здоров’я розгляне екстрену ситуацію у зв’язку зі спалахом поліомієліту.

«На засідання комітету сьогодні запрошена голова Всесвітньої організації охорони здоров’я в Україні Доріс Нітцан», – написала Богомолець на своїй сторінці у Facebook.

1 вересня міністр охорони здоров’я України Олександр Квіташвілі повідомив, що в Закарпатській області зафіксували два випадки захворювання дітей на поліомієліт. За його словами, одній дитині – чотири роки, а іншій – десять місяців. Міністр поінформував, що діти не були вакциновані.

У дітей, які мають параліч через хворобу, підтвердили поліовірус cVDPV1.

У МОЗ заявили, що розповсюдження поліовірусу cVDPV виникло в результаті низького охоплення вакцинацією в Україні з 2008 року. У 2014 році тільки 49% дітей були повністю вакциновані від поліомієліту.

За даними МОЗ, випадки циркуляції cVDPV дуже рідкісні, проте очікувані у країнах з великою кількістю невакцинованих груп населення. З 2009 по 2013 роки випадки cVDPV спостерігалися в Афганістані, Камеруні, Чад, Кенії, Нігерії, Пакистані, Сомалі, Ємені.

У МОЗ і ЮНІСЕФ нагадують, що поліомієліт – дуже заразна хвороба, що призводить до паралічу і смерті.

XS
SM
MD
LG