Доступність посилання

ТОП новини

У Волновасі за вихідні загинули 2 цивільних – обладміністрація


Ситуація в зоні бойових дій на Донбасі, 6 вересня 2015 року
Ситуація в зоні бойових дій на Донбасі, 6 вересня 2015 року

У Волновасі Донецької області в зоні проведення антитерористичної операції від 4 до 6 вересня загинули двоє цивільних людей, повідомляє прес-служба Донецької обласної державної адміністрації.

Подробиць щодо причин загибелі в адміністрації не навели.

У прес-центрі АТО раніше повідомили, що від початку доби в зоні проведення антитерористичної операції обстрілів не зафіксували. Водночас, за даними прес-центру, напередодні ввечері бойовики обстріляли Мар’їнку, околиці Авдіївки, Кірове і Зайцеве.

Загалом, за минулу добу сепаратисти 12 разів порушували режим припинення вогню, додали військові. Про постраждалих не повідомляли.

Сепаратисти на своїх сайтах пишуть про порушення тиші з боку ЗСУ й обстріл селища Жовтневе, однак зазначають і про «відносну тишу» на Донбасі.

Згідно з мінськими домовленостями, на лінії контакту від середини лютого мав діяти черговий режим припинення вогню, а важкі озброєння мали бути відведені. Проте перестрілки й обстріли, і з застосуванням «відведених» озброєнь, тривали. Сторони звинувачували одна одну в порушеннях і провокаціях.

Наприкінці серпня на переговорах у Мінську тристороння контактна група щодо мирного врегулювання в Україні, а також представники проросійських сепаратистів домовилися про чергове припинення вогню з 1 вересня, у зв’язку з початком навчального року.

XS
SM
MD
LG