Доступність посилання

ТОП новини

Рада не змогла звільнити голову МОЗ Квіташвілі


Олександр Квіташвілі
Олександр Квіташвілі

Після п’яти спроб депутати так і не задовільнили заяву про відставку міністра охорони здоров’я України Олександра Квіташвілі, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

«Я не прийшов сюди тримати це крісло і робити кар’єру. Але я бачу, що з таким комітетом (з питань охорони здоров’я – ред.) я просто не зможу працювати. Хоча я готовий працювати на благо країни і є патріотом, як і ви», – сказав з трибуни Квіташвілі.

На прохання Єгора Соболєва з «Самопомочі» і Юрія Луценка з «БПП» назвати конкретні прізвища осіб, які завадили йому провести реформу, Квіташвілі відповів: «Реформа зупинена комітетом. Вчора лише дві людини підтримали – Яринич і Сисоєнко. Богомолець, Мусій, Корчинська, Бахтєєва, Шурма і Шипко були проти. Ось вам прізвища».

Разом із тим, голова комітету з питань охорони здоров’я Ольга Богомолець запропонувала проголосувати за відставку голови МОЗ з передачею справ щодо зриву державних закупівель до Генеральної прокуратури.

До питання відставки Квіташвілі спікер Володимир Гройсман пообіцяв повернутись під час вечірнього засідання о 16:00.

Олександра Квіташвілі свою заяву про відставку написав після того, як результати розслідування спеціальної комісії довели корупцію у міністерстві. Участь окремих депутатів у комісії з розслідування роботи МОЗ Квіташвілі назвав «політичною грою» довкола його посади. Разом з тим, він заявив, що у разі прийняття його відставки він залишиться в Україні.

XS
SM
MD
LG