Доступність посилання

ТОП новини

За добу на Донбасі випадків застосування зброї не було – штаб АТО


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

За добу на Донбасі випадків застосування зброї не зафіксували, повідомляє прес-центр штабу АТО.

«Тиша зберігалася і на території ворогуючої сторони. Незаконні збройні формування не лише не обстрілювали позиції сил АТО, а й не провокували наших бійців вогнем», – йдеться у повідомленні.

Раніше у штабі АТО повідомляли про три випадки порушення режиму припинення вогню на Донбасі минулої доби.

Бойовики угруповання «ДНР», визнаного в Україні терористичним заявили, що вчора українські військові нібито 5 разів порушили режим припинення вогню, а в угрупованні «ЛНР» заявили про 16 таких випадків.

Сьогодні у Мінську відбувається засідання тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі. Очікується, що темою переговорів знову буде розробка і парафування угоди про відведення від лінії зіткнення озброєння калібру менш як 100 міліметрів, а також танків. Над документом почали працювати на засіданні контактної групи ще на початку серпня, але досягти остаточної домовленості сторонам так і не вдалося.

Наприкінці серпня на переговорах у Мінську Тристороння контактна група щодо мирного врегулювання в Україні, а також представники проросійських сепаратистів домовилися про чергове припинення вогню з 1 вересня у зв’язку з початком навчального року. З цього часу режим припинення вогню переважно підтримується. Сторони конфлікту повідомляють про значне зменшення кількості обстрілів.

XS
SM
MD
LG